Vanliga frågor

Ni är hjärligt välkomna på vår loppis, här har vi staplat upp de vanligaste frågorna vi får.

 
Måste man föranmäla sig?
-Nej, kom samma morgon och välj en plats som passar er. Vi tar betalt på plats. Vi rekommenderar att säljare kommer minst en timme innan loppisen öppnar. Området är tillgängligt för utställare fr kl 6.30 på lördagar och kl 14 på onsdagar.

Går det att förboka bord?
-Nej tyvärr, men vi har utökat med extra många bord så att ingen ska bli utan.

Hur många försäljare brukar det vara?
-Vid fint väder, mellan 50-70st.

Kan man köra in på området för att lasta av?
-Ja, det går bra att köra in bilen för att lasta ur mellan kl 6.30-9.30 samt efter kl 14 under förutsättning att området inte är för fullt och att det går att framföra bilen utan att riskera skada på person eller saker. Vänligen lasta av skyndsamt och avlägsna sedan bilen från området så slipper vi onödig trängsel och köbildning. Efter kl 9:30 är det endast avlastningzonen utanför entrén som gäller. Du ansvarar själv för att framföra fordonet på ett sådant sätt att du inte orsakar skada på person eller egendom. Vi tar inget ansvar för ev skador.

Får jag sälja från bakluckan eller släp?
-Nej, inga fordon eller släp är tillåtna parkerade på området under den tiden loppisen är öppen. På onsdagar gör vi dock ett undantag för personbilar att kunna parkera på en utmarkerad del av området. Detta för att inte uppta onödigt mycket parkeringsplatser runt kyrkan då det samtidigt pågår veteranbilsträff mellan ca kl18-20. 

Var parkerar man?
-Runt om i Kyrkbyn. Närmaste parkeringsplatserna finns på Kyrktorget samt vid sockenstugan. Parkeringar finns även vid Hägnan, kyrkogården, järnvägen vid stadsövägen och vid gamla räddningstjänsten. Tänk på att inte parkera så att ni hindrar trafik då detta kan bli ett stort problem om räddningstjänsten behöver rycka ut.

Får man sälja vad som helst?
-Nej, det är INTE tillåtet att sälja något som konkurrerar med kaféets verksamhet. Det innebär ingen dryck, mat, fikabröd, mackor m.m. Däremot går det bra att sälja förpackat matbröd, bär, honung, torrkött och sylt.
Självklart är det inte tillåtet att sälja olagliga saker, ex vapen, alkohol och tobak. Det är inte heller tillåtet att sälja hälsovådliga eller för miljön skadliga ämnen/varor.

Får jag sälja mina egentillverkade smycken?
-Javisst! Att sälja hantverk på loppisen går alldeles utmärkt. 

Hur hittar man till loppisen?
Se på kartan eller följ bara Lulevägen som går genom Kyrkbyn så ser ni loppisen från vägen. Lulevägen 2. (Gammelstads Wärdshus, fd. Margaretas)

Hur betalar man för platsen?
-Man betalar vid ankomst till personal med swish eller kontant.

Kan jag ta ut kontanter i närheten?
-Närmaste bankomaten finns vid Stadsö centrum. De flesta utställare tar Swishbetalning, men det kan vara bra att ha med lite kontanter både som utställare och besökare. Många turister besöker våran loppis och dessa kan inte betala med Swish.

Får man packa ihop före stängning?

-Eftersom att vi vill att loppisen ska vara en trevlig upplevelse för alla besökare (även de som dyker upp mellan kl 13-14) och vi gärna ser att de besöker oss fler gånger, vill vi att utställarna väntar med att börja packa ihop tills EFTER kl 14.

Hur stora är borden?
-Vill ni hyra bord så finns det varierade storlekar. Minsta är ca 120x60cm och största är 220x60cm. Det är först till kvarn som gäller.

Finns WC?
-Ja, inne på värdshuset finns handikappanpassad WC.

Gilla vår sida på Facebook så får ni snabba uppdateringar t.ex. vid roliga fynd, antal försäljare & väder.

Info/Hitta Hit        Vanliga Frågor       Förstasidan